top of page

KINESITHERAPIE

Kinesitherapie is een behandelvorm die erop gericht is via actieve oefentherapie en manuele technieken het lichaam opnieuw normaal en pijnvrij te laten bewegen en functioneren.  We gaan met andere woorden de kwaliteit van bewegen herstellen, vergroten en proberen te behouden.

Een individuele benadering en aanpak van elke patiënt is één van onze uitgangspunten waarbij we rekenen op een actieve medewerking van u als patiënt.

Deze behandelingen zijn erkend door de ziekte – en invaliditeitsverzekering en komen dus in aanmerking voor terugbetaling door uw ziekenfonds.

DSC_6533.jpg
 • Sportkinesitherapie
  Sportletsels vragen een specifieke aanpak. Niet alleen gaan we ervoor zorgen de sporter zo snel mogelijk weer aan het sporten te krijgen, maar gaan we eveneens aandacht besteden aan blessurepreventie en conditionele opbouw zodat de kans op herval tot een minimum beperkt wordt. Zowel de competitieve als de recreatieve sporter kan bij ons terecht alsook indien deze blessurepreventief wil werken.
 • Rug- en nekschool
  8 op de 10 mensen krijgt vroeg of laat te maken met rug – of nekpijn. Vaak is deze pijn veroorzaakt door een verkeerde of verstoorde belasting van de rug of nek. Via aangepaste oefeningen en houdingen zal er getracht worden een natuurlijk spiercorset op te bouwen teneinde de balans tussen belasting en belastbaarheid van het lichaam opnieuw te herstellen.
 • Orthopedische revalidatie
  Dit domein omvat een hele waaier aan mogelijke diagnoseswaarmee u bij ons terecht kan. Deze allemaal opsommen is niet mogelijk maar we zetten de belangrijkste even op een rijtje: - Verstuikingen of breuken van gewrichten of ledematen - Revalidatie na orthopedische operaties: totale knie – of heupprothese/ schouderoperaties/ rugoperaties (hernia)/ voorste kruisband – operaties/ meniscusoperaties/ … - Spierscheuren of verrekkingen - Gewrichtsluxaties/ tenniselleboog/ achillespeestendinitis - …
 • Cardiale en pulmonaire revalidatie
  Na een hart – of longaandoening al dan niet geopereerd is het van essentieel belang onder deskundige begeleiding de fysieke eigenschappen van hart en longen opnieuw te optimaliseren, aangepast aan de patiënt.
 • Neurologische revalidatie
  Verschillende neurologische syndromen zoals Parkinson/ MS/ Beroerte/ hemoplegie/ ed. vergen eveneens specifieke kinesitherapie.
bottom of page